“Prosjačka opera” na sceni Narodnog pozorišta

prosjacka_opera17. februara u 19:30 sati na sceni Narodnog pozorište Sarajevo bit će izvedena satrična komedija “Prosjačka opera”.

Režiju podpisuje Kokan Mladenović.

KOKAN MLADENOVIĆ je rođen 1970. godine u Nišu (Srbija). Završio Srednju glumačku školu u Nišu, u klasi Mime Vuković-Kurić. Diplomirao na Katedri za pozorišnu i radio režiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu 1995. godine, u klasi Miroslava Belovića i Nikole Jevtića. Sa uspjehom je režirao u pozorištima Srbije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Bio je umjetnički direktor pozorišta Dadov, stalni reditelj i umjetnički direktor Narodnog pozorišta u Somboru, direktor Drame Narodnog pozorišta u Beogradu i upravnik pozorišta Atelje 212 u Beogradu.

Komad “Prosjačka opera” je 1728. godine napisao John Gay i on govori o jednoj državi koja se raspada, državi u kojoj ne postoji više nikakav moral, u kojem zakoni postoje, ali se primjenjuju isključivo na sirotinji, i u kojoj politika, izvršna vlast, sudstvo, policija i visoki kriminal rade zajedno protiv običnog, malog čovjeka.

Ulaznice možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.