Propao još jedan blockbuster: ‘Welcome to Marwen’ mogao bi izgubiti 60 miliona dolara

Već treći put od 2012. godine i nominacije za Oscara za film ‘Flight‘, režiser Robert Zemeckis doživio je poraz sa svojim filmom u kinima, i to protekli vikend sa filmom ‘Welcome to Marwen‘ koji je uspio da zaradi samo 2,3 miliona dolara.

Film je baziran na istinitim događajima a govori o žrtvi brutalnog napada koji pronalazi jedinstvenu i lijepu terapeutsku metodu koja bi mu mogla pomoći u procesu oporavka …

Glavnu ulogu igra Steve Carell, a njemu se priključili i Leslie Mann, Merritt Wever, Janelle Monae, i dr.

Marwen je trebalo da bude dirljiva priča, nešto poput filmova Forrest Gump i Cast Away, međutim izgleda da publika nije pretjerano oduševljena filmom.

Film je imao najgore otvaranje u ovoj godini jednog Universal-ovog filma, što predstavlja njihovog drugog najvećeg gubitnika ove godine, odmah nakon visokobudžetnog blockbustera ‘Mortal Engines‘.

Pored publike koja nije nahrlila u kina da gleda film, ni kritičari nisu oduševljeni, pa tako na Rotten Tomatoes film ima raiting 27% od mogućih 100%.

Sudeći i po reakcijama i publike i kritičara filmu slijedi neminovna propast, a stručnjaci predviđaju da bi Univerzal mogao da izgubi oko 60 miliona dolara.
Budžet filma iznosio je oko 40 miliona dolara, ne računajući troškove marketinga.

Time će se film pridružiti i drugim ovogodišnjim gubitnicima, a listu najvećih gubitnika u 2018. godini možete pogledati ovdje.