Producentica Jill Messick izvršila samoubistvo

Jill Messick koja je producirala filmove kao što su “Frida”, “Baby Mama”, izvršila je samoubistvo, izjavila je njena porodica u četvrtak, imala je 50 godina.

Producentici je dijagnostifikovan biopalni poremećaj i borila se sa depresijom duže vrijeme. Takođe je bila uznemirena zbog nedavno usmjerene pažnje na nju, nakon što su se pojavili detalji o seksualnom zlostavljanju Harvey Weinstein-a, rekavši da je “postala kolateralna šteta u već užasnoj priči”.

Glumica Rose McGowan je izjavila da je Weinstein silovao na Sundance filmskom festivalu 1997. godine. Nedavno je izjavila da je Messick, koja je bila njen menadžer u to vrijeme, nije željela podržati u njenoj borbi protiv Weinsteina, da bi se potom zaposlila u Weinsteinovoj produkcijskoj kući Miramax kao potpredsjednica odjela za razvoj.

Porodica Jill Messick je izjavila kako joj Rose McGowan nikad nije rekla da ju je Weinstein silovao, ali je Messick par mjeseci prije nego se zaposlila kod Weinsteina ipak rekla šefovima kako nešto nije u redu .

“Nije znala za detalje tog sastanka sve dok Rose nije javno o tome progovorila”, stoji u izjavi.

Rose McGowan zasad nije komentarisala slučaj.