Vijesti

Prodaje se automobil u kojem je ubijen reper Tupac

Automobil BMW 750Li u kojem je 7. septembra 1996. godine ubijen legendarni reper Tupac prodaje se za nevjerovatnih 1,75 miliona dolara. Na ulaznim vratima automobila ostalo je vidljivo mjesto koje je pogodio metak.

Ono služi kao podsjetnik šta se zapravo desilo u ovom automobilu.

Napad na Tupaca desio se u Las Vegasu nedugo nakon bokserskog meča Brucea Seldona protiv Mikea Tysona.

Dok je ovaj automobil stajao na semaforu, s desne strane je prišao bijeli Cadillac iz kojeg je ubica ispalio nekoliko metaka u smjeru suvozača. Tupac je pogođen u prsa, ruku i bedra. Od posljedica ranjavanja umro je šest dana kasnije u 25. godini.

Do danas nije razjašnjeno ko je naručio ubistvo i ko je povukao okidač. Zbog toga sve stvari koje su povezane s ovim reperom izazivaju veliki interes na aukcijama.

Ovaj automobil je imao nekoliko vlasnika poslije ubistva, a posljednji ga je obnovio u potpunosti. Novom vlasniku automobila bit će dostavljena i dokumentacija koja dokazuje historiju automobila.

Automobil još uvijek krasi crna kožna unutrašnjost, originalni 5,4-litarski motor i automatski mjenjač. BMW sada prodaje Celebrity Cars Las Vegas. Depozit za sve zainteresirane kupce je 20.000 dolara.

Ono što je interesantno jeste da se ovaj automobil pojavio u emisiji “Pawn Stars” 2018. godine i tada je procijenjen na 1,5 miliona dolara.

Podsjećamo, Tupac važi za jednog od najutjecajnijih repera svih vremena. Do danas je prodao više od 75 miliona ploča.

Pogledajte video: