Procurile fotografije gole Jennifer Lawrence i 100 drugih poznatih

Nepoznati haker došao je u posjed fotografija više od 100 poznatih koji su na njima bez ijednog komada odjeće. Među njima su gole fotografije Jennifer Lawrence, Victorije Justice, Kate Upton, Ariane Grande i mnogih drugih ljepotica.

Internet je jučer brujao o golišavim fotografijama i svi su se pitali kako je došlo do toga da poznate ličnosti izgube svoje fotografije.

Neki od poznatih negiraju postojanje takvih fotografija te su rekli da je riječ o fotomontaži, dok su neki kazali kako su ih imali ali da su ih izbrisali prije nekoliko godina.

Među fotografijama dominira naga Jennifer Lawrence čiji je advokat rekao kako je riječ o očitom kršenju zakona te da su već stupili u kontakt s vlastima koje će kontaktirati sve one koji su fotografije ukrali ili objavili.

Haker je do fotografija navodno došao preko iCloud računa, ali to još nije potvrđeno. Bloger Perez Hilton objavio je cenzurirane i necenzurirane fotografije na svom blogu, ali ih je potom uklonio.

“Reagirao sam u žurbi samo da objavim vijest i nisam dobro razmislio o svemu. Žao mi je. Mičem sve fotografije”, napisao je.

Ovo nije prvi put da su poznati žrtve ovakvog curenja fotografija. U 2012. godini muškarac je osuđen na 10 godina zatvora jer je hakirao online račune Mile Kunis i Scarlett Johansson, te postavio njihove fotografije online. Sudbina novog hakera mogla bi biti ista ukoliko se otkrije njegov identitet.

Listu svih poznatih čije su fotografije procurile možete pogledati ovdje.