Preminuo poznati srpski glumac Dušan Poček u 82. godini

Srpski glumac Dušan Poček preminuo je 18. ožujka u Beogradu u 82. godini života, a publika će ga najvjerojatnije najbolje pamtiti po ulozi Jezdimira Uskokovića u popularnoj seriji ‘Bolji život.
Publici najpoznatiji po ulozi Jezdimira Uskokovića u popularnoj seriji ‘Bolji život’, srpski glumac Dušan Poček glumio je i u brojnim drugim serijama i filmovima. Tako je šezdesetih glumio u ‘Putu oko svijeta’, ‘Bokseri idu u raj’, sedamdesetih u ‘Ljubavi na seoski način’, ‘Salašu u malom ritu’, ‘Više od igre’, osamdesetih u ‘Vrućem vjetru’, ‘Kamiondžijama’ i drugima, piše srpski Blic.
Nakon završetka Akademije došao je u Beogradsko dramsko kazalište čiji je bio član do umirovljenja. Njegov dugogodišnji prijatelj Zoran Đorđević otkriva i malo poznatu činjenicu da je Poček studirao i medicinu te su ga svi u kazalištu zvali ‘doktore’. Kako ističe Đorđević, Poček je bio izvrstan glumac i sjajan kolega. Jedna od kazališnih uloga koju je igrao do umirovljenja bila je ona u predstavi ‘Poltron’. ‘Kada sam ga posljednji put vidio, prije nekoliko mjeseci, bio je pomalo klonuo, govorio je o svojoj tuzi što više ne igra u svom kazalištu’, kaže Đorđević za Blic.