Preminuo legendarni David Bowie

David-BowieLegendarni britanski muzičar i umjetnik, David Bowie, preminuo je u 69. godini. Ova legenda je u tajnosti već 18 mjeseci vodila bitku sa rakom, ali je bitka ipak izgubljena.

Bowie je bio poznat kao jedan od najuspješnijih umjetnika 20. stoljeća, a posljednji album pod nazivom “Blackstar” izdao je prošle sedmice.

Glasnogovornik pjevača obratio se na Facebooku:

“David Bowie je preminuo danas okružen članovima svoje porodice i nakon hrabre 18-mjesečne borbe s rakom. Molim vas da poštujete njegovu porodicu tokom ovog perioda žaljenja”.

Vijest je na Twitteru potvrdio i njegov sin Duncan Jones, napisavši uz zajedničku fotografiju: “Vrlo mi je žao i tužan sam zbog toga što moram reći da je to istina. Bit ću offline neko vrijeme”

David Robert Jones (London, 1947.), bio je rock muzičar, kompozitor, glumac, producent, aranžer. Muzički je bio aktivan punih pet desetljeća i vječno sklon mijenjanju muzičkog stila i imidža, a njegov rad i inovacije naročito postaju specifične od 1970. godine. Bowie se pojavljuje na filmu kao vrlo uspješan glumac, video redatelj i vizualni umjetnik.

Fanovi Bowieja na društvenim mrežama komentarišu i žale njegovu smrt, navodeći kako je pjevač u očekivanju vlastite smrti najvjerovatnije detaljno isplanirao svoj posljednji muzički uradak i termin u kojem je objavljen za javnost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *