Preminula Carrie Fisher

Carrie Fisher, slavna američka glumica poznata po ulozi princeze Leije u Zvjezdanim ratovima, preminula u 61. godini nakon srčanog udara.

Glasnogovornik porodice Carrie Fisher u saopštenju je u ime njezine kćeri Billie Lourd saopštio da je Fisher preminula u 8.55 sati po lokalnom vremenu, prenosi People.

Fisher je letjela od Londona u Los Angeles u petak, 23. decembra kada je doživjela srčani udar. Odmah je prebačena u obližnju bolnicu, u kojoj je poslije i umrla.

Time se nastavlja crni niz preminulih slavnih osoba u ovoj godini, a vijest o smrti Carrie Fisher dolazi samo nekoliko dana nakon odlaska Georgea Michaela.

Fisher je glumila princezu Leiu u izvornoj trilogiji ‘Star Wars’ (1977.-1983.), a tu je ulogu reprizirala i 2015. u novom filmu serijala ‘Sila se budi‘. Svoje memoare objavila je 2016. u ‘Dnevniku princeze’.

Carrie Frances Fisher je rođena 21.10.1956. godine u Beverly Hills-u, Los Angeles, California.

Bila je glumica i spisateljica, a najpoznatija je po ulogama u filmovima ‘Star Wars’:
‘Star Wars: Episode IV – A New Hope iz 1977. godine (aka Star Wars: Episode IV – A New Hope (1977), Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back iz 1980. godine, i ‘Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi iz 1983. godine.
2015. godine pojavila se i u filmu ‘Star Wars: The Force Awakens ‘.

Fisher je takođe poznata i po svojoj knjizi ‘Postcards From The Edge’, a napisala je i scenario za film na osnovu svoje knjige. Carrie Fisher i njen muž Bryan Lourd dobili su kćerku Billie Lourd (Billie Catherine Lourd), 17. jula 1992. godine.
Carrie Fisher i Bryan Lourd kasnije su se razveli. Prethodno je bila u braku sa Paul Simon-om.