Vijesti

Premijera hrvatskog filma „Sigurno mjesto“ 2. lipnja na HBO Maxu

Premijera nagrađivanog hrvatskog filma „Sigurno mjesto“ bit će 2. lipnja na HBO Max streaming platformi, dok će premijera na Cinemax 2 kanalu biti 3. lipnja u 20:30.

Traumatični događaj – iznenadni pokušaj samoubojstva – stvara jaz u svakodnevnom životu tročlane obitelji. Životi im se iz temelja mijenjaju, kao da su uvučeni u rat nevidljiv svima drugima. Radnja je ograničena na najakutnije, kratko vremensko razdoblje i situaciju koja se svodi na najvažniju stvar – spas voljene osobe. Film je nastao na temelju osobnog iskustva redatelja i scenarista, Juraja Lerotića, koji ujedno igra i glavnu ulogu.

Film „Sigurno mjesto“, premijerno je prikazanom na 75. izdanju Locarno Film Festivala u programu Concorso Cineasti del presente, gdje je osvojio nagradu za najbolju režiju i najbolji debitantski igrani film festivala. Film je osvojio i dva Srca Sarajeva – za najbolji film u kategoriji igranog filma i za najbolju mušku ulogu, za koju je nagrađen Juraj Lerotić, kao i posebno priznanje žirija na 20. Zagreb Film Festivalu.

U glavnim ulogama su Snježana Sinovčić, Goran Marković, Juraj Lerotić, Damir Klemenić i Biljana Torić.

Ostavite komentar