Premijera filma “Tenet” odgođena do daljnjeg

Nakon nekoliko odgađanja datuma premijere filma, Warner Bros je odlučio potpuno ukloniti film Cristophera Nolana “Tenet” iz svog kalendara do daljnjeg, prenio je Variety.

“Tenet” je prvobitno trebao biti prikazan17. jula, zatim je premijera pomjerena za 31. juli, a onda i za 12. august. Producenti filma istakli su kako je pandemija koronavirusa poremetila filmsku industriju te kako zbog toga žele sačekati na premijerno prikazivanje Nolanovog filma.

“Uskoro ćemo objaviti novi datum premijere ‘Teneta’. Naš cilj je da osiguramo najveći uspjeh za naše filmove, a ujedno želimo podržati kina širom svijeta novim sadržajem, čim se ona budu mogla otvoriti”, istakli su iz Warner Brosa.

Kako piše Variety, postoji i opcija da Warner Bros prikaže “Tenet” u Evropi prije nego ovaj film svoju premijeru doživi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Njegova prva premijera ne mora biti svjetska premijera, naveli su producenti filma, marketing i premijera bit će prilagođeni različitim dijelovima svijeta i situaciji koja tamo bude vladala u datom momentu.