Početna / Vijesti / Predstavljen žiri glavnog takmičarskog programa Omladinskog Film Festivala

Predstavljen žiri glavnog takmičarskog programa Omladinskog Film Festivala

Ovogodišnji članovi žirija za glavnu takmičarsku selekciju Omladinskog Film Festivala Sarajevo su dugogodišnji iskusni filmski radnici, producenti i distributeri – Denis Samardžić, Bojana Radulović i Maša Debeljković.

Predsjednik žirija za ovu godinu bit će:

Denis Samardžić, direktor kinodistribucije u kompaniji Una Film koja distribuira filmove Paramounta, Universal i brojnih nezavisnih i umjetničkih filmova na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Dok će Radulović i Debeljković biti članovi žirija.

Bojana Radulović diplomirala je Audiovizuelnu produkciju na Fakultetu za vizuelne umjetnosti, Univerzitet Mediteran u Podgorici, i magistrirala na KASK školi umjetnosti Univerziteta u Gentu u Belgiji sa tezom kinematografije.

Milena Debeljković je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 2015. godine je radila u filmskoj distributerskoj kući MCF MegaCom Film, generalnom zastupniku 20th Century Fox-a za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Radi na više filmskih festivala, od 2015. godine kao operativna direktorica Festivala autorskog filma u Beogradu i kao kordinator Dečijeg filmskog festivala KIDS FEST.