Predstavljen žiri glavnog takmičarskog programa Omladinskog Film Festivala

Ovogodišnji članovi žirija za glavnu takmičarsku selekciju Omladinskog Film Festivala Sarajevo su dugogodišnji iskusni filmski radnici, producenti i distributeri – Denis Samardžić, Bojana Radulović i Maša Debeljković.

Predsjednik žirija za ovu godinu bit će:

Denis Samardžić, direktor kinodistribucije u kompaniji Una Film koja distribuira filmove Paramounta, Universal i brojnih nezavisnih i umjetničkih filmova na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Dok će Radulović i Debeljković biti članovi žirija.

Bojana Radulović diplomirala je Audiovizuelnu produkciju na Fakultetu za vizuelne umjetnosti, Univerzitet Mediteran u Podgorici, i magistrirala na KASK školi umjetnosti Univerziteta u Gentu u Belgiji sa tezom kinematografije.

Milena Debeljković je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 2015. godine je radila u filmskoj distributerskoj kući MCF MegaCom Film, generalnom zastupniku 20th Century Fox-a za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Radi na više filmskih festivala, od 2015. godine kao operativna direktorica Festivala autorskog filma u Beogradu i kao kordinator Dečijeg filmskog festivala KIDS FEST.