Predstava “Ajmo na fuka” prvi put u Trebinjskom Domu mladih

ajmo-na-fuka3

Predstava “Ajmo na fuka”, nastala u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Narodnog pozorišta Mostar, održat će se u Domu mladih u Trebinju.

Predstava “Ajmo na fuka” je antiratna predstava, kako autor i redatelj Dragan Komadina kaže, “indiskretna posveta cijeloj jednoj generaciji mladih ljudi gurnutih u rat”.

Glumci u predstavi su Saša Oručević i Robert Pehar, a do sada su gostovali u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Posušju, Gornjem Vakufu/Uskoplju, Pragu, Brnu i mnogim drugim gradovima.

Predstava će biti odigrana zahvaljujući podršci projekta PRO-Budućnost, a ova predstava je, inače, prva ikad koprodukcija HNK Mostar i NP Mostar.

PRO-Budućnost je četvorogodišnji projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), sa ciljem izgradnje pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH, kao i izgradnji trajnog mira, a počinje otvaranjem iskrenog dijaloga i razumijevanjem druge strane.

Naime, projekt implementira Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *