Poznati turski glumac u februaru stiže u BiH

Slavni turski glumac Polat Alemdar, koji ima veliki broj fanova u cijelom regionu, stiže u Bosnu i Hercegovinu.

Jedan od najomiljenijih junaka turskih akcijskih filmova u našu zemlju stiže kao najveća zvijezda sedme manifestacije “Noć tursko-bosanskog prijateljstva” koja će biti održana 23. februara u Visokom. Ovaj događaj organiziraju Općina Visoko i Bosansko- turska platforma prijateljstva.

Evropska filmska publika upoznala ga je kao beskompromisnog osvetnika u borbi za pravdu u megapopularnom filmu i seriji “Dolina vukova”.

– Ponosni smo što na ovaj jedinstveni kulturno-muzički događaj, koji ima za cilj jačanje bratskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, stiže velika glumačka zvijezda. On je najavio svoj dolazak u Visoko i trebao bi predvoditi listu poznatih imena iz Turske, a u odličnom trosatnom programu učestvovat će velika muzička imena i eminentni umjetnici, “Divanhana”, Armin Muzaferija, Ilma Karahmet, hor Sultan Abdulhamid, te pjevač i suorganizator iz Republike Turske – Orhan Cakmak – poručuju organizatori.

Općina Visoko prvi put će biti domaćin manifestacije koja je prethodnih šest godina organizirana u Zavidovićima. Sigurno je da će dvorana Kulturno-sportskog centra “Mladost” biti mala da primi sve zainteresirane, s obzirom na to da je ulaz na manifestaciju slobodan.