Poznati hit “Despacito” postaje najgledaniji video svih vremena

Najgledaniji video svih vremena “Despacito” nastavlja bilježiti nove prvijence u zapisima na YouTubeu, a uskoro će po pregledima premašiti broj stanovnika u svijetu.

Pjesma “Despacito” uskoro će na YouTubeu imati veći broj pregleda nego što ima stanovnika u svijetu. Naime, pjesma je za četiri godine sakupila više od sedam milijardi i pet stotina miliona pregleda, a ukupan broj stanovnika na svijetu procijenjen je na sedam milijardi i devet stotina miliona ljudi.

Pjevači Luis Fonsi i Daddy Yankee pjesmu “Despacito” objavili su 2017. godine te je te godine postala planetarni hit. Međutim, njena popularnost nastavljena je i godinama poslije.

Pjesma na španskom jeziku postala je 24. februara prvi video na platformi sa šest milijardi pregleda. Na svom vrhuncu, “Despacito” dobio je 25,7 miliona pregleda u jednom danu, iako se ta brojka od tada vratila na na prosječno 2,8 miliona dnevnih pregleda.

“Despacito” na španskom znači “polako”, ali čini se kako su Fonsi i Yankee brzo došli do velike zarade zahvaljujući najvećem hitu u njihovim karijerama.

Luis Fonsi, koji je karijeru izgradio na romantičnim baladama, prije objave singla je dvije godine imao pauzu u karijeri. Veliki povratak sa “Despacitom” donio mu je popularnost kakvu nije mogao ni zamisliti.

Poslušajte pjesmu: