Poznate dame koje su odabrale život bez djece

Uprkos tome što je pritisak na žene da se ostvare u ulozi roditelja izuzetno snažan, ove zvijezde su donijele tešku odluku da tu ulogu zaobiđu i nisu poklekle.

Javnost kao da jedva čeka da neka poznata dama objavi vjest o tome da postaje majka: mediji pišu o svim detaljima trudnoće, porođaja, vaspitanja djeteta, a fanovi ovih poznatih ličnosti imaju priliku da zvijezde upoznaju u nekim drugim ulogama i na svojevrstan način se s njima identifikuju.

Oprah Winfrey

Međutim, uprkos pritiscima porodice, okoline i medija, ove uspješne žene donijele su odluku da ipak ne donesu na svijet djecu i ostale su istrajne. Jesu li zbog toga zažalile kada je već bilo kasno? Evo šta su one rekle o tome. Kako je najpopularnija voditeljka na planeti jednom prilikom istakla, veoma je teško uspostaviti ravnotežu između porodice i posla. U njenom slučaju, posao je na prvom mestu, pa bi njena djeca sigurno ispaštala zbog karijere.

Jennifer Aniston

Je žena koja je pretrpila najveći pritisak javnosti da se ostvari kao majka, kako tokom braka s Brad Pitt, tako i nakon razvoda, a posebno otkad se udala za glumca Justina Therouxa. Nekoliko puta godišnje već više od 15 godina, mediji objavljuju da je Jennifer trudna, da se bori sa sterilitetom, da planira usvajanje, razmatraju želi li ona djecu i, ako ne, zbog čega… Ona je jednom prilikom istakla da nikad nije jasno donijela odluku da nema decu, ali se ona vremenom sama nametnula.

Kim Cattrall

Ukoliko ste voljeli seriju “Seks i grad”, nezamislivo vam je da Samanta ima djete. Upravo je tako i onima koji znaju Kim Cattrall, glumicu koja je tumačila ovaj lik. Ona je objasnila da zaista voli djecu, ali samo ako s njima provede kratko vrijeme, kao i da nikada nije bila spremna da preuzme tako veliku odgovornost kakvu roditeljstvo podrazumijeva.

Dita Von Teese

“Kraljica burleske” kaže da je način razmišljanja o roditeljstvu potpuno promijenila nakon što je bila udata za čovjeka koji, jednostavno, nije želio djecu. Iako obožava svoje male sestriće, ona ističe da uloga roditelja nije jedino što garantuje ispunjen život ispunjen osmijehom…

Ellen DeGeneres

Lijepa glumica i njena supruga Ellen DeGeneres smatraju da bi bile odlični roditelji. Ipak, Porša kaže da one nikada nisu imale dovoljno snažnu želju da postanu mame i da su shvatile da su jedna drugoj sasvim dovoljne, dok Elen dodaje da su srećne i sa svojim kućnim ljubimcima.