Poznata glumica otkrila potresne detalje svoje borbe s bolešću

Uvijek nasmijana glumica koju smo gledali u seriji Prijatelji i filmovima Okrutne namere i Pravna plavuša trenutno se suočava s najvećim izazovom u životu.

Selma Blair već dvije godine bije bitku za život. Simpatična glumica oboljela je, naime, od multiple skleroze, autoimune bolesti koja napada centralni nervni sistem i kičmenu moždinu.

Glumica, inače majka mališana po imenu Artur (8), odlučila je da se bori i bude hrabra, pa se podvrgla agresivnom liječenju. Ona je najprije probala manju doze hemioterapije, koja joj je pružila olakšanje, pa ju je to ohrabrilo da nastavi liječenje na ovaj način.

— Upozorili su me. Rekli da napravim planove u slučaju smrti. Rekla sam sinu, a on je rekao da bi u tom slučaju želio da me kremiraju… — izjavila je glumica.

Ona je, inače, čitav proces podijelila sa svojim obožavaocima kako bi podigla svijest o ovoj bolesti i inspirisala druge koji se suočavaju sa sličnim problemom.

— Kosa mi i dalje ne raste… Nikad nisam brinula zbog gubitka kose niti zbog bilo koje od tih stvari koje se tiču ega. Moj san je bio da legnem pored mog sina uveče, da budem uz njega koliko god mu je potrebno i da, nadam se, uradim nešto za ljude. Javljalo mi se mnogo ljudi s hroničnim bolestima i MS-om, uplašeni su jer ne znaju kad će nastupiti pogoršanje — istakla je Blairova.