mix

Poznata glumica Gwyneth Paltrow pod istragom

Poznata američka glumica Gwyneth Paltrow u posljednje vrijeme sve više je u centru pažnje svjetskih medija, ali ne zbog novih filmova i glume, već zbog njenih suludih ideja i savjeta koje dijeli na svojoj stranici Goop.

Američka glumica Gwyneth Paltrow Američka glumica Gwyneth Paltrow

Na tom portalu Gwyneth dijeli savjete o životu, zdravlju i ljepoti, međutim, mnogi od njih toliko su bizarni, da je američka Agencija za hranu, lijekove i zdravlje pokrenula postupak protiv glumice.

Postupak je pokrenutm, jer se na stranici Goop prodaju jaja od žada koja, kako tvrdi Paltrow, umetanjem u vaginu sprječavaju prolaps maternice i poboljšavaju seksualni život, povećavaju orgazme, hormonalnu ravnotežu i ženstvenu energiju. Jedan komad košta, nevjerovatnih, 60 eura, prenose američki mediji.

Mnogi ginekolozi su reagovali na pisanja glumice ističući kako vaginalna jaja, koje ona promovira, zapravo mogu biti iznimno opasna za žene koje ih koriste.

Da stvar bude gora Gwyneth na svom portali savjetuje i devojke koje su ostavljene da spale svoj veš koji su nosile kada su bile u vezi jer one sa sobom nose otrovne materije.