Poznat datum izlaska novog nastavka filma o legendarnom Rambu

Peti i posljednji film u seriji “Rambo: Last Blood”, trebao bi biti premijerno prikazan 20. septembra 2019. godine, a njegovu produkciju potpisivat će Lionsgate.

Film prati legendarnog Ramba koji je u ovom nastavku na putu za Meksiko kako bi vratio otetu kćerku njegovog prijatelja, a on se na tom putovanju ubrzo našao protiv jednog od najnasilnijih kartela u Meksiku.

Snimanje filma prvi put je najavio Sylvester Stallone 2015. godine, ali je proizvodnja počela tek u oktobru 2018. godine. Za režiju novog filma zadužen je Adrian Grunberg.

Scenario novog nastavka napisali su Stallone i Matt Cirulnick, a on prati posljednji Stalloneov film iz serije Rambo koji je objavljen 2008. godine, prenosi NME.

Yvette Monreal glumi otetu djevojku Gabrielle, dok Paz Vega igra Carmen Delgado, reporterku koja prati trgovinu droge u Meksiku i koja svesrdno pomaže Rambu.

Sergio Peris-Mencheta će glumiti Huga Martineza, nasilnog vođu meksičkog kartela, dok će Adriana Barraza, Oscar Jaenada i Joaquin Cosío također glumiti u nastavku “Rambo: Last Blood”.