Povratak Šeherzade i Sulejmana Veličanstvenog

Na BH ekrane uskoro stiže nova turska serija „Ti si moja domovina“, naime, riječ je o snažnoj ljubavnoj priči isprepletenoj tugom, intrigama i zavjerama, s popularnim glumcima Berguzar Korel i Halitom Ergenčom.

Povratak omiljenog glumačko-ljubavnog para Halita i Berguzar pokazao se kao pun pogodak jer je serija, nakon samo nekoliko epizoda, oborila sve rekorde gledanosti u Turskoj. Serije govori o Cevdatu i Azize, supružnicima koji imaju troje djece, sina Alija Kemala i kćerke Jildiz (Yildiz) i Halil. Radnja počinje u turskom gradu Solunu, kojem prijeti napad Grka. Cevdat, predani ratnik, odlazi u odbranu grada, a supruzi i djeci zapovjedi da se sklone na sigurno mjesto.

No, već toga dana Azize prima vijest da je njen voljeni Cevdat mrtav. Odlazi u Izmir, ali ni sedam godina kasnije ne pronalazi utjehu za smrt svog supruga. No, Azize ne zna da Cevdat zapravo nije umro. Ovo je priča o borbi između domovine i porodice. Turski mediji su seriju „Ti si moja domovina“ već proglasili najboljom koja je snimljena nakon „Sulejmana Veličanstvenog“.