Potvrđeno: DiCaprio će glumiti u novom filmu Quentina Tarantina

Variety je potvrdio da će se dobitnik Oscara Leonardo DiCaprio (The Revenant, The Departed) ujediniti sa režiserom Quentinom Tarantinom u novom filmu čiji zvanični naziv još uvijek nije objavljen, a čija je premijera zakazana za 9. august 2019. godine.

Ovo nije prvi projekat na kojem će se udružiti DiCaprio i Tarantino. Oni su i 2012. godine radili zajedno na filmu ‘Django Unchained‘.

DiCaprio će u novom filmu glumiti jednog ostarjelog glumca, dok će njegova kolegica sa filma ‘The Wolf of Wall Street‘, Margot Robbie, glumiti ubijenu glumicu Sharon Tate.

Trenutno se vode pregovori oko toga da li će se DiCapriu pridružiti i Tom Cruise, dok prethodni pregovori sa Brad Pittom nisu bili uspješni.
Al Pacinu je ponuđena uloga u ansamblu koji se specijalno za njega napisao Tarantino.

Ovo će biti deveti Tarantinov film, a njegovo snimanje će početi na ljeto 2018. godine u Los Angelesu.

Iako se film vrti oko ubistava koje je počinila Manson porodica, Charles Manson neće biti glavni karakter u filmu, već više neka pozadinska priča.

Radnja filma odvija se u Los Angelesu tokom ljeta 1969. godine, a novi Tarantinov film se fokusira na tv glumca koji je snimio jednu hit seriju i traži način da uđe u svijet filmske industrije. Njegov pomoćnik, koji je ujedno i njegov dubler, traži istu stvar. Strašno ubistvo glumice Sharon Tate i njeno četvero prijatelja, a koje je počinio kult Charles Manson-a, služi kao pozadinska priča.

Premijera filma zakazana je za pedesetu godišnjicu od ubistva Sharon Tate i njenih četvero prijatelja, a koje se desilo 9. augusta 1969. godine.