Vijesti

Potvrđen novi režiser za “Ratove zvijezda”

Na online proslavi Dana Ratova zvijezda na društvenim je mrežama potvrđeno da će režiser i scenarist novih “Ratova zvijezda” biti sve poznatiji Taika Waititi. Informaciju su potvrdili i na profilu franšize kao i na profilu samog Taike.

Iako ga možda na prvu ne bi povezali s ovakvim žanrom, računajući samo na njegovo Oskarovsko djelo Jojo Rabbit, važno je napomenuti da je Taika Vaititi režirao jednu (finalnu) epizodu prve sezone uspješne serije “The Mandalorian”, te je i bio režiser filma “Thor: Ragnarok”. Tako da mu se neće biti teško prilagoditi ovakvom tipu SF-a.

Uz Taiku Vaititija, scenarij će pisati Kristi Vilson-Kairns. Radi se o škotskoj književnici koja je bila nominovana za “Oscara” u kategoriji najboljeg originalnog scenarija za film 1917, a radila je i na tv seriji “Penny Dreadful”.

Uz navedeni poklon obožavateljima, iz produkcije su objavili i da će Leslie Headland (Russian Doll) biti glavna zvijezda nove spinoff serije za Disney+ (što će činiti četvrtu po redu spinoff seriju iz priče Ratova zvijezda).