Porota je odlučila: Johnny Depp dobio tužbu protiv Amber Heard

Porota je donijela presudu u sudskom sporu za klevetu koji se vodio između Johnnyja Deppa i Amber Heard, rekli su glasnogovornici Deppa i Heard za CNN.

Presuda je pročitana na sudu u Fairfaxu u Virginiji večeras oko 21 sat po europskom vremenu. Porota je jednoglasno odlučila u korist Johnnyja Deppa u njegovoj tužbi da je kleveta to što ga je Amber Heard nazvala seksualnim zlostavljačem.

Porota je nadalje utvrdila da su optužbe Amber Heard u Washington Postu bile zlonamjerne. Porota je Deppu dodijelila 10 miliona dolara odštete i 5 miliona dolara kaznene odštete. Međutim, Amber je dobila protutužbu za klevetu i dobila 2 miliona dolara jer je bila kleveta to kad je Johnny optužio Amber i njezine prijatelje da su smislili priču za policajce pod vodstvom nenog odvjetnika i PRa. Porota je vijećala oko 14 sati.

Podsjetimo, Depp je tužio bivšu supruga za klevetu i tražio 50 milona dolara zbog članka iz 2018. koji je napisala za The Washington Post u kojem je sebe opisala kao ‘javnu osobu koja predstavlja obiteljsko zlostavljanje’.

Iako Depp nije imenovan u članku, tvrdi da ga je to koštalo unosnih glumačkih uloga. Heard je podnijela protutužbu za 100 milona dolara zbog izjava koje je Deppov odvjetnik dao o njenim tvrdnjama o zlostavljanju. Depp nije na sudu jer je imao prethodno dogovorenih radnih obveza, rekao je izvor blizak glumcu stranim medijima i pojasnio da će on sve pratiti iz Ujedinjenog Kraljevstva. Amber je u sudnici.

Glumica i glumac upoznali su se 2009., a bili su u braku od 2015. do 2016. godine. Suđenje za klevetu traje od aprila, a porotnici su saslušali više od 100 sati svjedočenja. Čuli su desetke svjedoka, uključujući i svjedočenja Johhnyja i Amber.

Ostavite komentar