Porodica Stark ponovo ujedinjena na fotografiji sedme sezone serije ‘Game of Thrones’

Samo dan nakon što je pušten oficijelni trailer sedme sezone Game of Thrones, Entertainment Weekly objavio je nekoliko fotografija Starkovih, a na jednoj od njih preživjeli članovi ove porodice konačno su ponovo na okupu.


Na prvoj fotografiji zajedno su prikazani Sansa Stark (Sophie Turner), Arya Stark (Maisie Williams), Bran Stark (Isaac Hempstead Wright) i Jon Snow (Kit Harington). Ostale četiri fotografije pojedinačno prikazuju likove.

Entertainment Weekly objavio je fotografije Starkovih samo nekoliko dana nakon što je objavio fotografiju zmaja Daenerys Targaryen, zmaja koji je veći nego ikada.

I prije nego se jučer pojavio trailer, bilo je jasno kako će ova sezona da bude konačan početak Velikog rata. Na kraju šeste sezone Daenerys-ina (Emilia Clarke) flota krenula je da osvaja Westeros, a Jon Snow je prograšen Kraljem na Sjeveru, nakon što su on i Sansa Stark vratili Winterfell, a i Arya se takođe vratila za Westeros naakon što je protekle dvije sezone provela u Braavos-u.

Koproducent Bryan Cogman otkrio je da će Daenerys konačno da kroči na tlo Westeros-a.

Novi trailer nam je otkrio kako Cersei Lannister, nova kraljica Westeros-a, planira da uništi sve svoje neprijatelje ma gdje oni bili, dodavši da će ona i njen brat Jamie (Nikolaj Coster-Waldau) uništiti sve one koji joj se protive.

Niko od producenata još nije potvrdio da li će se ujedinjeni Starkovi sa slike zaista ujediniti i u seriji, ali izgleda veoma vjerovatno da hoće.
Arya je u bijegu još od završetka prve sezone, a u šestoj sezoni njeno ubijanje čovjeka odgovornog za Krvavo vjenčanje, Walder Frey-a (David Braldey), označilo je i njen povratak za Westeros nakon žavršetka četvrte sezone, gdje je ostavila Pseto (The Hound (Rory McCann)) da umre, i krenula za Bravos.

Vidjeli smo i da je Bran Stark došao do Zida sa svojim davno izgubljenim rođakom Benjen Stark (Joseph Mawle), što bi značilo da bi Noćna straža mogla da ga pusti da ide u Westeros, i eventualno stigne do Winterfell-a, uz pomoć Meere (Ellie Kendrick).

‘Game of Thrones Season 7’ počinje da se prikazuje od 16. jula, i slijedi nam sedam novih epizoda. SZa sljedeću godinu najavljena je osma, finalna, sezona koja će imati samo šest epizoda.