Porodica pokrenula postupak: Demi Moor na optuženičkoj klupi

Dvije godine nakon što se 21-godišnji Edenilson Steven Valle utopio u bazenu glumice Demi Moore, njegova porodica odlučila je pokrenuti sudski postupak protiv nje.

Porodica preminulog mladića tuži glumicu jer u blizini bazena, gdje se Edenilson Steven Valle utopio, nisu postojale oznake dubine Porodica preminulog mladića tuži glumicu jer u blizini bazena, gdje se Edenilson Steven Valle utopio, nisu postojale oznake dubine

Tragedija se dogodila u julu 2015. godine tokom zabave koja se odvijala u glumičinom domu u Los Angelesu. Ona tada nije bila u gradu. Porodica preminulog mladića najprije je pokrenula postupak protiv Tree House Trusta, kompanije koja posjeduje tu nekretninu te glumičine asistentice i još jedne osobe koja je tad organizirala zabavu.

Sada su u tužbu dodali i Moore jer u blizini bazena nisu postojale oznake dubine, a na rubovima bazena bile su umjetne stijene za koje roditelji mladića tvrde da su bile direktna opasnost, piše TMZ.

Također, porodica tvrdi da je temeperatura u bazenu bila skoro 39 stepeni kada se mladić utopio te da je to moglo utjecati na funkcije mozga. Pravni izvori su potvrdili da je Valle rekao ostalim gostima da ne zna plivati te da je vjerovatno upao u bazen kada su svi već otišli sa zabave.