Pogoršano zdravstveno stanje Muhammeda Alija

Ali Rahman, brat Muhammeda Alija, bivšeg svjetskog bokserskog prvaka u teškoj kategoriji, izjavio je da, zbog Parkinsonove bolesti, njegov brat ima poteškoća prilikom govora, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema vijesti koja se pojavila u britanskoj štampi, brat bivšeg svjetskog prvaka je na posebnoj projekciji dokumentarnog filma “I am Ali”, koji je posvećen životu bivšeg sportaša, 72-godišnjeg Muhammeda Alija, izjavio kako njegov brat zbog Parkinsonove bolesti uopće ne izlazi iz kuće, te dodao:

“Ima poteškoća s govorom. Zbog njegove bolesti, s njim ne uspijevam ni pričati. Ali, ponosi se time što smo se ovdje okupili radi njega.”

Što se tiče Maryum, kćerke boksera koji je godinu dana nakon što je 1974. godine po drugi put dobio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prešao na islam, je izjavila da njezin otac još uvijek nije gledao film, ali da ga s nestrpljenjem iščekuje: “Sigurna sam da će mu se svidjeti. Na nekim dijelovima će plakati, a na nekim će se smijati, a na koncu će se osjećati ponosnim”, kazala je Maryum.

U jednoj svojoj prijašnjoj izjavi, sin Muhammeda Alija, koji nosi isto ime kao njegov otac, izjavio je kako “molim Allaha da uzme dušu mome ocu, da se više ne pati”.

Tokom svoje karijere Muhammed Ali je imao 61 meč, od kojih je 56 mečeva izvojevao pobjedu. Prije prelaska na profesionalno bavljenje boksom je 1960. godine na Olimpijskim igrama u Rimu osvojio zlatnu medalju u poluteškoj kategoriji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *