Poginuo Ukrajinski glumac Pasha Lee u granatiranju

Broj nevinih ljudi koji su smrtno stradali braneći svoju zemlju ili doprinoseći toj odbrani iz dana u dan je, nažalost, sve veći, a jučer je u u granatiranju poginuo i mladi ukrajinski glumac Pasha Lee.

Ukrajinska televizijska zvijezda Pasha Lee pridružio se redovima vojske kako bi odbranio svoju zemlju, a jučer je smrtno stradao tokom granatiranja u ukrajinskom gradu Irpinu.

Ovaj 33-godišnjak stekao je slavu radeći kao glumac, ali i televizijski voditelj, pjevač i kompozitor. Nakon početka ruske invazije hrabro i ponosno je stao u odbranu Ukrajine, a tome je posvetio i nekoliko objava na društenim mrežama.

Posljednji put oglasio se neposredno prije svoje smrti.

“U posljednjih 48 sati imali smo priliku sjesti i baciti fotku dok je bombardovanje u toku. Smijemo se jer ćemo se snaći za svoju Ukrajinu”, napisao je.
U jednoj od objava pri samom početku rata Pasha je napisao kako je ukrajinski narod preživio 2014. godinu te da neće odustati ni sada.

“Slava Ukrajini”, dodao je tada.

Vijest o njegovoj smrti podijelio je Odesa International Film Festival, a od njega su se na mrežama oprostile i brojne kolege, među kojima je i Anastasya Kasilova s kojom je glumac radio na jednom od svojih posljednjih projekata, drami “Provincial” iz 2021. godine.

“Nikad ovo neću oprostiti i zaboraviti”, napisala je glumica.

Pasha se proslavio u ulogom u komediji “Meeting of Classmates”, a zatim i akciji “The Fight Rules” iz 2017. godine.

Igrao je u pozorištu “Koleso”, a njegov glas mogao se čuti i pri sinhronizaciji nekoliko holivudskih filmova poput “The Lion King” i “The Hobbit”. Još neka od njegovih ostvarenja su i “Shadows of Unforgotten Ancestors”, “Shtolnya” i drugi.

Ostavite komentar