Počinje snimanje Disneyevog dugo najavljivanog filma “Prince Charming”

Disney je potvrdio da počinje snimanje dugo najavljivanog filma “Prince Charming”, koji će se snimati sa stvarnim glumcima, a prema jednom od njihovih popularnijih crtanih filmova. Osim filma “Prince Charming”, očekuju se i mnogi drugi.

Takođe je i otkupio Marvel i Star Wars, a u relativno kratkom roku napravio uspješne i popularne franšize, ali pritom nije odustao od svojih najpopularnijih naslova crtanih filmova, koje u posljednje vrijeme pretvaraju u igrane filmove.

Nakon nekoliko uspješnih filmova, kao što je uz ostalo i ovogodišnji “Beauty and the Beast”, Disney je krenuo u hiperprodukciju pa su najavili veći broj naslova koje su planirali snimiti sljedećih godina.

Tako će se premijera filma “Dumbo”, najavljenog još 2014. godine, održati 29. marta 2019. godine. Film će režirati Tim Burton, koji je doživio uspjeh u režiji filma “Alice in Wonderland”.

Osim toga, najavljena je i igrana verzija duha iz boce “Aladina” za 24. maj 2019. godine, a režirat će ga Guy Ritchie, što nam garantira zabavno filmsko iskustvo. Njegovi “Lock, Stock and Two Smoking Barrels”, “Snatch” i “Rockenrolla” bili su prava akcijska osvježenja kreativne režije.