Pobjedničke projekcije filmova svih kategorija osmog dana SFF-a

U Narodnom pozorištu od 11:30 sati publika ima priliku pogledati film “Pravci” bugarskog reditelja Stephana Komandareva koji je osvojio specijalnu nagradu žirija.

U 13:45 sati bit će upriličena projekcija filma “Buđenje dana” albanskog reditelja Gentiana Kocija. Glavnoj protagonistici ovog filma Orneli Kapetani sinoć je uručeno Srce Sarajeva za najbolju glumicu.

U 16 sati ćete u Narodnom pozorištu imati priliku pogledati film “Čistoća” reditelja Nevena Samardžića koji je dobitnik nagrade Srce Sarajeva za najbolji studentski film. Nakon toga slijedi projekcija filma “U plavetnilo” Antonete Alamat Kusijanović koji je osvojio nagradu za najbolji kratki film i film “Copa-Loca” koji je nagrađen specijalnim priznanjem žirija.

U 17:45 možete pogledati film “Meda ili ne tako sjajna strana stvari” Emanuela Parvua koji je dobio Srce Sarajeva za najboljeg reditelja. Nakon toga će, s početkom u 20 sati, u Narodnom pozorištu, biti prikazan film “Strašna majka” rediteljice Ane Urushadze koji je dobitnik nagrade Srce Sarajeva za najbolji igrani film.

U kinu Meeting Point u 12 sati imate priliku pogledati film “Mr. Gay Syria” koji je osvojio nagradu za ljudska prava. U 15 sati bit će prikazan film “Grad sunca” reditelja Ratija Onelija koji je dobitnik nagrade Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film.

Filmoljupci u 18 sati ponovo imaju priliku pogledati “Intervju s Putinom”, izvanredno četverosatno ostvarenje Olivera Stonea, koji je osvojio nagradu publike za najbolji dokumentarni film.

U Ljetnom kinu Raiffeisen će od 20:30 sati biti prikazan film “Vozač” reditelja Edgara Wrighta.