Ples iz nove Netflixove serije zaludio internet

Otkako se pojavio, Netflix ne prestaje oduševljavati ljubitelje filmova i serija, a posljednji naslov koji je osvojio gledatelje je serija “Wednesday” koja je na odličnom putu da čak postane i najgledanija serija svih vremena na ovoj platformi.

Serija zapravo prati člana dobro poznate porodice Addams – njihovu kćerku Wednesday koju utjelovljuje 20-godišnja Jenna Ortega.

Jedna od scena koja je postala viralna te se ne prestaje dijeliti na društvenim mrežama je njena plesna koreografija iz četvrte epizode.

Wednesday je prikazana na maturskom plesu s njenom potencijalnom ljubavi Tylerom Galpinom (Hunter Doohan), gdje ga zadivljuje svojim neobičnim pokretima. Dok pleše uz hit “The Goo Goo Muck” grupe The Cramps, Jenna nije impresionirala samo Tylera nego i gledatelje širom svijeta, koji tvrde da iznova vrte ovu scenu, ali priznaju i da su zbog nje počeli gledati seriju.

Inače, talentovana Jenna je otkrila da je sama smislila plesnu koreografiju i to dok se borila sa koronavirusom.


“Nisam plesačica i sigurna sam da je to očito. Dala sam od sebe sve što sam mogla i bilo je ludo jer je to bio moj prvi dan s virusom, pa je bilo užasno snimati”, otkrila je za strane medije.

Kako je Ortega istakla, tijelo je tog dana boljelo “kao da ju je pregazio automobil”, a čim je dobila pozitivan test, otišla je u izolaciju. Ono što gledatelji sada imaju priliku vidjeti je njen prvi pokušaj plesa koji kasnije više nije ponavljala zbog bolesti, a svejedno je njime postigla ogromnu popularnost.

Jennin ples, koji broji milione pregleda, primijetila je i Lady Gaga, dok je mladu glumicu u samo 10 dana zapratilo čak 10 miliona pratitelja na Instagramu.

Serija “Wednesday” nalazi se pod rediteljskom palicom Tima Burtona, a od premijernog prikazivanja ruši sve rekorde. Za dvije sedmice prikupila je 752,52 miliona sati pregleda te je najgledanija serija na engleskom jeziku.


Istovremeno, u utrci je da postane i najgledanija Netflixova serija ikad – koja je premašila milijardu sati gledanja u prvih mjesec dana od objavljivanja.

Ostavite komentar