Platio 160.000 dolara za gledanje “Game of Thrones” s Emilijom Clarke

Anonimni fan serije “Game of Thrones” platio je 160 hiljada dolara na aukciji Seana Penna za gledanje samo jedne epizode popularne serije u društvu glumice Emilije Clarke, jedne od glavnih zvijezda priče o igri prijestolja.

Zanimljivo je kako je holivudski glumac Brad Pitt, veliki fan serije, aukciju započeo s čak 80 hiljada dolara. U nadmetanju s izuzetno bogatim obožavateljem, morao je svoju ponudu podići na 90, a potom i 120 hiljada dolara. Međutim, nadmetanje je zaustavljeno kada je anonimni fan ponudio 160 hiljada dolara i osvojio gledanje jedne epizode “Game of Thrones” s poznatom glumicom.

Aukcija Seana Penna organizirana je u Milk Studios u Los Angelesu. Sav novac prikupljen na aukciji će biti doniran u humanitarne svrhe za organizaciju Haitian Relief.

Tokom zanimljivog nadmetanja, glumica se smješkala u publici. Podsjećamo, ona u seriji glumi Khaleesi, majku zmajeva.

Aukciji je prisustvovao veliki broj bogataša i slavnih osoba kao što su Jeff Bezos Lena Dunham, Arnold Schwarzenegger, Jason Segel, Connie Britton, Patricia Arquette, Mark Burnett, Roma Downey i Leonardo DiCaprio kojem je uručena specijalna nagrada za njegovu borbu u vezi s klimatskim promjenama.