Pjevač grupe Prodigy, Keith Flint, izvršio samoubistvo

Britanska elektro ikona Keith Flint, jedan od lidera sastava Prodigy iz Essexa, jutros je pronađen mrtav u svom domu u Engleskoj.

Keith Flint

Lokalna policija je najprije saopćila kako smrt nije nastala nasilnim putem, ali prema informacijama sa službenog Instagram profila Prodigyja ovaj muzičar je izvršio samoubistvo. Ovu vijest je za britanski list Sun potvrdio njegov kolega iz Prodigyja Liam Hewlett koji je doslovno kazao da je Keith Flint “oduzeo sebi život”.

Flint je bio frontmen Prodigyja, jednog od rijetkih sastava koji je uspio postići planetarnu popularnost iako dolazi iz britanske underground rave scene.

Poznat po svojoj unikatnoj frizuri i žestokim scenskim nastupima, legendarni muzičar iz 90-ih nastupao je prošlog mjeseca na Novom Zelandu u sklopu svjetske turneje grupe koja po rasporedu završava u maju.

“Vijest je istinita. Ne mogu vjerovati da ovo govorim, ali naš brat Keith je oduzeo sebi život preko vikenda. Šokiran sam, ljut i zbunjen. Počivaj u miru, Keith”, najprije je napisao Hewlett na društvenim mrežama, a kasnije je ovaj post objavljen i na službenom Instagram nalogu Prodigyja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *