Pjevač Chris Brown uhapšen u Parizu zbog optužbi da je silovao nepoznatu djevojku

U Parizu zbog sumnji da je sredinom januara silovao nepoznatu 24-godišnjakinju u jednom hotelu u glavnom gradu Francuske uhapšen je R&B pjevač Chris Brown.

WEST HOLLYWOOD, CA – NOVEMBER 04: Chris Brown attends ‘The Lost Warhols’ Collection exhibit at HYDE Sunset: Kitchen + Cocktails on November 4, 2015 in West Hollywood, California. (Photo by Tibrina Hobson/Getty Images)

Naime, Brown i još dvojica muškaraca nalaze se u pariskom pritvoru nakon što ih je jedna djevojka optužila za silovanje. Pjevač je uhapšen sinoć, i još se nalazi u pritvoru, a jedan od dvojice uhapšenih navodno je Brownov tjelohranitelj.

Francuski magazin Closer piše kako je Brown nepoznatu djevojku silovao u Mandarin Oriental hotelu.

Djevojka je ispričala da je Browna srela u noćnom klubu Le Crystal u noći 15. januara i zajedno s njim, dvojicom muškaraca i još jednom ženom došla u hotel u kojem je odsjeo pjevač. Brown je navodno poslije toga silovao djevojku, dok su je njegov tjelohranitelj i još jedan muškarac zlostavljali. On proteklih dana boravi u Parizu gdje je prisustvovao događajima u sklopu sedmice mode.

Pariski tužioci sada imaju mogućnost da puste Browna i dvojicu muškaraca ili da pokrenu krivičnu istragu o ovom slučaju.

Brownovi izdavači iz Sony Musica nisu se još oglasili, kao ni njegov glasnogovornik. Podsjećamo, pjevač se u više navrata suočavao s pravnim problemima, a jedan od njih je i napad na njegovu bivšu djevojku Rihannu 2009. godine.