Pitt i Cotillard u ratnom vrtlogu

alliedRatna idila

Suprug Angeline Jolie i životna pratiteljica poznatog galskog glumca i reditelja Guillaume Caneta kojeg Francuzi neobično vole i cijene, iako nije poznat izvan granica Hexagonea: Brad Pitt i Marion Cotillard koju je otkrila porijeklom Sarajka, sve poznatija i uspješnija rediteljica Lucile Hadžihalilović, su junaci novog ostvarenja “oskariziranog” cineaste Roberta Zemickisa, čije prve fotografije i trailer- obećavaju.

Film analizira postojanje Maxa Vartana, britanskog agenta iz Drugog svjetskog rata, prebačenog u misiju na sjever afričkog kontinenta 1942. godine. Privlačni špijun susreće Marianne Beauséjour pa se ludo zaljubljuje u simpatičnu Francuskinju. Zasićeni špijunažom i konfliktom vraćaju se tajno u London, nadajući se boljem zivotu ali engleska metropola nije sigurna koliko su to oni željeli i maštali.

Zemeckis je scenario povjerio čuvenom Stevenu Knightu, što je “Saveznike” postavio u posebni ugođaj svoje savršene tv serije “The Peaky Blinders”.

Poznato je da su glavni glumci veoma dobro surađivali pa su prema mišljenju producenta, doživjeli “električnu alkemiju”! Umjetničku ekipu kompletiraju Lizzy Caplan, Matthew Goode, Jarred Harris i August Dielh.

Saveznici” su četvrti film Brada Pitta sa temomom iz Drugog svjetskog rata, nakon “Inglorious Basterds”,”Fury” i ” Sedam godina na Tibetu” .

Marion Cotillard je nedavno snimila ostvarenje “MacBeth” pod rediteljskom palicom Justina Kurzela a pojaviće se i u filmu “Bol od kamena”, galske glumice i rediteljice Nicole Garcia. Potom će 40-godišnja glumica promovirati ostvarenje Xaviera Dolana “Malo prije kraja svijeta” .

Prikazivanje “Saveznika” na Starom kontinentu započinje krajem slijedećeg studenog.

Džana Mujadžić