Paz de la Huerta: Weinstein me silovao dva puta

Producenta Harveya Weinsteina tokom nekoliko proteklih dana desetine slavnih žena optužilo je za zeksualno zlostavljanje, među kojima su i neke od najslavnijih glumica današnjice, a sada ga je javno optužila i glumica Paz de la Huerta koja tvrdi da je Harvey Weinstein silovao dva puta.

Paz je izjavila da se prvo silovanje dogodilo u 2010. godine kada je Weinstein ponudio da je odveze u njen stan u New Yorku nakon zabave na kojoj su oboje bili. Ona se opirala, ali silovanje se ipak dogodilo. “Gurnuo me na krevet i sve se dogodilo veoma brzo”, rekla je Paz.

Paz tvrdi da se drugo silovanje dogodio nekoliko mjeseci kasnije kada se iz čista mira pojavio u pred njenim stanom. Završili su u njezinom stanu, a Paz navodi da je ponovno silovao. Također kaže da je bila pijana i bez ikakve želje da pristane na seks.

Nakon što je u javnost izašla sa svojom pričom na noge se digla i policija koja je optužbe slavne glumice okarakterizirala kao utemeljene. Paz je dala svoj iskaz u policiji, a policija ovo djelo tretira kao zločin, prenosi RT.

U proteklih nekoliko mjeseci više od 50 žena optužilo je producenta Weinsteina za seksualno zlostavljanje.