Patrick Stewart priznao da svakodnevno koristi marihuanu zbog artritisa

Glumac Patrick Stewart otkrio je da svakodnevno koristi marihuanu kako bi se izborio sa artritisom, tako da zbog toga podržava terapeutsko korištenje ove biljke, kao i program kojem je cilj predstavljanje zdravstvenih prednosti marihuane u Velikoj Britaniji.

Zvijezda “X-Mena” je u svom saopćenju biomedicinski program Univerziteta Oxford nazvao “važnim korakom naprijed u polju istraživanja u Britaniji koja se predugo suzdržavala zbog predrasuda, straha i neznanja”.

“Prije dvije godine sam bio kod ljekara u Los Angelesu koji mi je dao recept za legalnu kupovinu proizvoda od marihuane, od registrovanog prodavača. Rekao mi je da bi mi mogli pomoći u borbi protiv artritisa. Kupio sam mast, sprej i hranu od marihuane. Mast pruža osjećaj olakšanja, ali je previše masna tako da se može koristiti samo noću. Sprej je jako koristan i nanosim ga na prste nekoliko puta dnevno”, naveo je glumac.

Stewart ističe da su mast i sprej značajno smanjili ukočenost i bol u njegovim rukama, te da nije imao nikakve negativne nuspojave.