Pariški trijumf “Dubioza Kolektiva”

Dubioza Koletiv u Parizu‘Dubioza Kolektiv’, aktualno na svjetskoj turneji, je nakon Washingtona, Chicaga, NYC-ja, Los Angelesa, Toronta predstavio sedmi album “Happy Machine” i u Parizu, pa doživio ovacije publike i pohvale kritike.

Poznati glazbenik Manu Chao ih je proglasio “najuspješnijom grupom današnjice”, a oni nastavljaju nastupe na jugu Francuske i u 26 drugih zemalja.

Nekadašnja djeca rata, poznati kao glasnogovornici bosanskohercegovačke omladine i rekonstrukcije zemlje, oduševili su Parižane nastupom u čuvenoj La Maroquinerie, gdje se uzaludno tražila karta više.

“Happy Machine” je u Francuskoj ocijenjen kao energični uradak korozivne ironije i razložne kritike aktualnih društava i državnih uređenja, glazbeno fiksirana lepeza, sastavljena od alternativnog rocka, raggae, Ska, Duba, rap metala, funk rocka, punka sa naglašavanjem bogatog umjetničkog naslijeđa, oblasti iz koje dolaze.

Malo je poznato da su članovi koji su se ujedinili u “Dubioza Kolektiv” 2003. godine, ranije nastupali u dvije različite grupe. Počeci su bili teški i naporni jer je treblo raditi, a noću su komponirali i vježbali sadržaje- o kojima se, u principu, nije govorilo!

Džana Mujadžić