Pariški Salon donjeg rublja

Lisca500 kreatora

Više od 100.000 posjetilaca bili su na pariškim Versajskim vratima/ Porte de Versailles/ na čuvenom Salonu donjeg rublja sa svjetskom prođom. Ove sezone trendovi su između ekstraavagancije i delikatnosti. Poznato je kako je donje rublje već stoljećima odraz ženstvenosti i osobnosti, iako muški brandovi hrabro slijede, ovu utrku intimnosti. Rublje ženama daje povjerenje u osobne prednosti i potvrđuje postojanje čari, potvrđuje slobodu, želje, raspoloženje. Ono je,također, izražavanje bazičnosti i erotike, želja i sublimacije tijela.
Aktualno se velika pažnja posjećuje razlikama dnevnog i noćnog rublja ali i sve traženijem konforu i udobnosti.
Oko 500 kreatora što su se, nedavno, skupili u Gradu svjetlosti idu u korak s vremenom, predlažući nove načine odijevanja najosobenije odjeće. Oblici su bazični i strukturirani, sa mnoštvom rafiniranosti i sivačkog umijeća. Materije se miješaju isto kao i trake, rubci što obuhvataju tijelesne obline i suzuju pojas. Svi izlagači posjeduju posebnu umijesnost, odmjerenu, usavršenu, milimetriranu, s ciljem istinskog hommagea ljepoti.
Međunarodni pariški Salon donjeg rublja osim što posjeduje nezabilježenu dinamiku i nadahnutost, dozvoljava kupcima došlim u Grad svijetlosti iz cijele planete, dekriptirati trendove i ogroman izbor odjeće. Više od 400 akreditiranih novinara pomagali su im odabrati željene modele, isticanjem i stalnim obavještavanjem o inovacijama i uticajima, iz Francuske i cijelog svijeta.
Salon je uspješno ostvario sklad vitalnosti neobično traženog tržišta i najveće socijalne mreže, koja je svakako ova izložba na više od 1200m²! Zabilježena je ogromna želja marki za kreativnošću i razvijanjem novih vidika, posebno u oblasti noćnog rublja.
Klimatske promjene ali i nedostatak premijernih materija čine da evolucija odijevanja postane revolucija. Marke i potrošači obilježavaju nastanak novog rublja aktualne epohe.

Lisca Slovénie SalonNova odijevna era

Prošle godine je Christine Walter Bonini direktorica poznate pariške škole mode i odijevanja “Esmod” objavila: “Kod mladih je osjetljiva želja i nastojanje za povratak prirodi, sačuvanje i briga o okolišu kao i stvaranje dugoodrživih modela.Tim tendecijama se dodaju kodovi sportske odjeće i nastojanje ostvarivanja dobrostanja, više nego zavođenja i seksipilnosti”.
Društvene mreže su dale rublju novi polet i želju za promjenama. Potencijalni potrošač je postao aktivan učesnik trendova i obrađuje sve tipove sadržaja. Komentari više ne poznaju granice i mišljenja se porede i analiziraju, na svim razinama. Marke ih usvajaju i nastoje razumijeti jer svi žele ostati i opstati u potrazi za novima kupcima.
Internauti objavljuju obiteljske fotografije, misli i htijenja, osobna nastojanja i to sa iznenađujućom iskrenosti i nadahnutosti.
Konzomatori postaju konzo djelatnici, mislitelji, inicijatori svjetskih mreža i start- uperi. Ekonomija dijeljenja se oslanja na ravnoomjernu podjelu i stvarne vrijednosti isto kao i autentične pa čulne. Danas su dobra u porasti pa je neophodno započeti novu eru, u kojoj će marketing zaigrati na kartu iskrenosti! Ona će mjeriti vrijednost proizvoda, njegovu historiju i način izrade kao i društvene te okolišne norme. Više nije značajan cilj nego način na koji se postiže. To nadahnjuje nove potrošače da plate inovirajuće, suvremene, odijevne predmete, posebno rublje.
Među brojnim izlagačima našla se i slovenska “Lisca”, čiji su modeli i smotre, oduševili publiku s Versajskih vrata.

Džana Mujadžić
Muski modeli Salon