Paris Fashion Week visoke mode: arty, sexy, trendy

la-mariee-princesse-de-zuhair-muradNedjelja visoke mode u Gradu svjetlosti, uvijek je posebna i veličanstvena. Nigdje drugdje moda nije sublimirana sa mnoštvom smjelosti i neobičnosti. Nekoliko je vrijednih novina, uočenih na manifestaciji, što je pokazala magiju luksuza.
Nigdje kao u Parizu moda ne slavi umjetnost sa velikim uspjehom, koji su doživjeli Viktor&Rof, predstavljanjem “arty” kolekcije, istinskom “hommageu” Picassu i Braqueu.

Zuhair Murad je igrao na sve ili ništa. Upriličio je modni spektakl, posebno vjenčanicom i ekstraavagantnim podsuknjama, obilno izvezenim u cilju pokazivanja ljepote- ušivenih dragulja.

U Muzeju Guimet, Franck Sorbier je u prvi plan stavio Aziju, ljubav i čast! Posebna kolekcija što je predstavila čuveni baletski pokret “Pas de deux”, elegantnom odjećom, koju su plesači nosili ispred statua galskog, Nacionalnog Muzeja azijskih umjetnosti. Kao nikada ranije, Pariz je bio prijestolnica žive mode.

Ulyana Segeenko kreira folklornu odjeću s utjecajima 80 godina, prošlog stoljeća. Njezine neo Madonne su oduševile poznatu Ciccone.

Ogromni balon rukavi Giambattiste Valli, zračni i lepršavi, izazivali su zakone fizike. Uz sve to su i neodoljivi!
Elie Saab je demokratizirao torbicu koju stavlja na leđa manekenki. Publika je usvojila modele što naliče velikom nakitu. One su, nanovo, potvrda originalnosti genijalnog kreatora.

Alexandre Vauthier je obnovio junakinje 70 godina, 20 vijeka. Uspješno igra na kartu sexy vinyla ne zaboravljaući latex i naočale bez stakla.

Armani Privé njeguje casualni luksuz: Ostvario je modernu kolekciju skupocijene odjeće što ističe prisnost rafiniranosti i elegancije.

Antonio Ortega uvrće modne kodove: njegova moda klica i luduje i sa nekoliko detalja chic stila “college girl”. Dječije kragne je nasio na elegantne, jako suvremene dvodjelne ansamble, poznate kao trendy odijevanje “working girl”.

Džana Mujadžić
les-creatures-arty-de-viktor-rolf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *