‘Pacific Rim: Uprising’ protekli vikend najgledaniji film u kinima širom svijeta

Pacific Rim: Uprising‘ preuzeo je prvu poziciju najgledanijeg filma u kinima širom svijeta, sa zarađenih 150 miliona dolara protekli vikend.
U Sjevernoj Americi takođe je zauzeo prvu poziciju u kinima sa zaradom od 28 miliona dolara, skinuvši tako nakon pet sedmica film ‘Black Panther’, koji je postao najgledaniji film o superherojima u historiji SAD-a.

U ostatku svijeta ‘Pacific Rim: Uprising’ zaradio je nevjerovatnih 122,5 miliona dolara, a od toga najviše u Kini (65 miliona dolara).

Film je do sada širom svijeta zaradio 150 miliona dolara, a glavne uloge u filmu igraju: John Boyega, Scott Eastwood, Cailee Spaeny, Jing Tian, Rinko Kikuchi, Adria Arjona,Burn Gorman, i Charlie Day.

Druga pozicija protekli vikend u američkim kinima pripala je filmu ‘Black Panther‘ koji je do sada ukupno u Americi zaradio 630 miliona dolara, što ga čini najglednaijim superherojskim filmom u Americi svih vremena. Protekli vikend zaradio je 16,6 miliona dolara, dok je do sada ukupno širom svijeta zaradio 1 milijardu i 237 miliona dolara.

Treću poziciju po gledanosti protekli vikend u američkim kinima zauzeo je film ‘I Can Only Imagine‘, sa zaradom od 13,8 miliona dolara.

Četvrta pozicija pripala je animiranom filmu ‘Sherlock Gnomes‘ sa zaradom od 10,6 miliona dolara, dok je peti film ‘Tomb Raider‘ sa 10,4 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova u SAD i Kanadi protekli vikend (zarada u milionima dolara):

  1. Pacific Rim: Uprising– 28
  2. Black Panther– 16,6
  3. I Can Only Imagine – 13,8
  4. Sherlock Gnomes – 10,6
  5. Tomb Raider– 10,4
  6. A Wrinkle in Time – 8
  7. Love, Simon– 7,8
  8. Paul, Apostle of Christ – 5
  9. Game Night– 4,1
  10. Midnight Sun– 4,1