Ovogodišnji Oscari najgledaniji u posljednjih deset godina

Ovogodišnji Oscari najgledaniji su u posljednjih deset godina i privukli su u SAD-u 43 miliona gledatelja, a kritičari koji su pohvalili vođenje Ellen DeGeneres ostali su podijeljeni oko toga je li show bio predug.

Prema podacima Nielsena, publika koja je gledala dramu 12 Years a Slave porasla je 6,4 posto u odnosu na prošlu godinu. To je dobar znak za mrežu ABC koja je otkupila prava prijenosa najvažnije hollywoodske večeri do 2020.

Oscari su u kategoriji nesportskih događaja u pravilu najgledaniji u SAD-u svake godine i privukli su najveći broj gledatelja od 2004., kada ih je gledalo rekordnih 43,6 miliona.

Ovogodišnji Oscari pokazali su se dobitnima na društvenim medijima sa selfijem DeGeneres koji je postavio rekordni broj retweetova nadmašivši brojku od dva milijuna i izazivajući kolaps Twittera koji je trajao oko 20 minuta.

Prema tvrtki Twitter Inc poslano je oko 14,7 miliona tweetova vezanih uz Oscare, a prema podacima Nielsena aktivnosti društvenih mreža po pitanju Oscara skočile su 75 posto u odnosu na godinu prije.

klix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *