Ovo su zvijezde koje nisu završile ni srednju školu

Britney Spears

Za poznatu pjevačicu danas svi znaju, a to možda ne bi bilo tako da nije odustala od škole i posvetila se pjevanju. Hitovi kao što su ‘Toxic’ i Gimme More’ osvojili su srca obožavatelja i ona je danas prava diva i majka dvoje djece.

Jessica Simpson

Ova poznata diva odustala je od srednje škole u želji da izgradi svoju muzičku i dizajnersku karijeru. Očito je to bio dobar potez jer danas svi znaju za ime Jessica Simpson.

Poznata glumica i pjevačica novo je zaštitno lice WeightWatchersa koji su joj pomogli da skine suvišne kilograme nakon dvije trudnoće tako da sada ponovno blista i uživa u novoj liniji.

Hilary Swank

Kome treba diploma kada imaš Oscara na polici! Upravo te politike držala se ova ljepotica koja je također ostavila školu zbog glume. Ipak, 2007. godine priznala je da joj je žao što je to napravila: “Mislim da je škola jako, jako važna i žao mi je što sam odustala od svog obrazovanja”, rekla je Hilary.

Johnny Depp

Još jedna zvijezda koja je odustala od škole i postala svjetski poznata. On je odustao od škole s 15 godina s ciljem da postane rock zvijezda, piše Foxnews.

Drew Barrymore

Ona se proslavila ulogom u filmu o malenom vanzemaljcu ‘E.T.-ju’, ali školu nije završila.

Njeno djetinjstvo nije bilo nimalo lako, pa se sada zasigurno potruditi da njena djeca imaju bolju život nego ona. 38-godišnjakinja je već mama jednogodišnje Olive, a sada će se njihova mala porodica proširiti. “Ja sam odrasla kao jedino dijete u porodici, želim da Olive ima društvo”, nedavno je rekla slavna glumica.

Charlie Sheen

Zvijezda serije “Dva i po muškarca” također je jedan od onih koji nisu sjedili u školskim klupama. Nije završio srednju školu, ali je uspio postati poznata TV zvijezda.

Jim Carrey

Iako nije završio srednju školu, fanove je osvojio svojim smislom za humor i pozitivnom energijom. Upravo je to bilo dovoljno da uspije u glumačkom svijetu, a danas je među najpoznatijim glumcima na svijetu.

Porodica slavnog glumca često se selila pa je i to bio razlog što mu nedostaje školovanje. Većinu svog mladenaštva, proveo je u Torontu gdje je morao raditi zbog loše finansijske situacije njegove porodice.

Lindsay Lohan

Uloge u filmovima ‘Zamka za roditelje’ i ‘Mean girls’ pomogle su joj da se probije u glumačkim vodama no ona također nije završila srednju školu. Odustala je od toga i neko se vrijeme školovala kod kuće. Možda bi joj život danas bio bolji da je odlučila još malo zagrijati stolicu i završiti školu.