Ovo su glumci koji hitno trebaju dobar film

Neki glumci i glumice su u jednom trenutku jednostavno prestali donositi prave odluke, a na početku karijere su rasturali. Voljeli bismo ih vidjeti ponovo u kvalitetnim filmovima, možda čak i navijati za njih za osvajanje Oskara. Ali, prije toga se moraju probuditi, jer s ovakvim filmovima koje trenutno rade, neće doći ni do niko dvorane.

Will Smith

Smith je jedan od najtraženijih holivudskih glumaca s hitovima kao što su “Men in Black”, “Independence Day” i “Bad Boys”. U posljednjih par godina imao je neke ne tako uspješne niti približno zanimljive filmove. Sa sinom Jadenom snimio je “After Earth” , SF film koji nije prošao dobro ni kod publike ni kritičara. Smith je kasnije rekao da je to bila “najbolnija greška u njegovoj karijeri”. Drama “Collateral Beauty” dobro je prošla kod kritičara, ali publika je nije baš primijetila, dok je dosta loše prošla “A New York Winter’s Tale”, koju su neki kritičari nazvali “najboljim groznim filmom koji možete pogledati”. Pojavio se i u najskupljem, ali također lošem Netflixovom filmu “Bright”.

Tom Cruise

Čini se da je Tom-u u jednom trenutku dosadilo igrati nove, uzbudljive uloge u dobrim filmovima. Nema više “Rain Man”, “A FEW GOOD MEN”, “Top Gun”, “The Color of Money”, “Jerry Maguire” ili “Collateral”. Cruise je udario samo po nastavcima “Nemoguće misije” (dolazi nam šesti nastavak ovog ljeta) ili po sličnim akcijskim filmovima koji izgleda još samo njega oduševljavaju.

Bruce Willis

Od legendarnog Johna McClanea u “Die Hard”, “Pulp Fiction”, “The Sixth Sense” i “The Fifth Element”, sve što je Bruceu ostalo od karijere je snimanje filmova koje nitko ne gleda. Jeste li pogledali “Precious Cargo”, “First Kill”, “Vice” ili “Once Upon a Time In Venice”? Naravno da niste. Sve su to filmovi koje je u posljednje tri godine snimio Bruce Willis, a ako ih neko i pogleda sve se to brzo zaboravi. Posljednji film s njim koji se može pogledati bio je “Looper”. Nadamo se boljim vremenima za Brucea.

John Cusack

Jedan od najboljih glumaca devedesetih, gledali smo ga u filmovima kao što su “Better off Dead”, “One Crazy Summer”, “Say Anithing”, a oni ozbiljniji su “High Fidelity” i “Being John Malkovich”. Filmovi kao što su “Love&Mercy” i “Maps to the Stars” jedini su vrijedni spomena, izgleda kao da za njega nema uloga u Hollywoodu.

Gwyneth Paltrow

Sjetite se samo “Se7en”, “Sylvia”, “Emma”, “The Royal Tenenbaums”, “Shakespeare in Love”, pa čak i “Love is Blind”, zar van ne nedostake vrijeme kada je Gwyneth snimala odlične filmove. Možda je negdje čeka još neka uloga za koju će dobiti Oskara.

Claire Danes

Godinama je nije bilo nakon što nas je oduševila u “My So-Called Life” i “Romeo+Julija”, a onda se vratila u “Homeland”. Bila je to odlična serija, ali više nije. Vrijeme je da Claire dobije ulogu u kojoj će konačno pokazati sav svoj talent.

Dakota Johnson

Izgledala je to vjerovatno kao dobra odluka prihvatiti ulogu u tri nastavka serijala ” Fifty Shades of Grey”, filmovi su toliko loši da se čini da će Dakota ostati na tom nivou zauvijek. Za inspiraciju bi mogla uzeti savjet od Kristen Steward, koja je ulogama u neovisnim i art filmovima usjela pobjeći od “Twilight-a”.