Ovim zvijezdama rekli su da su ružne i debele za Hollywood

Ovim damama nekada se pripisivalo to da nisu dovoljno lijepe niti zgodne, te da ne mogu biti ni na jednom filmu ni u reklamama. One su ipak danas uspješne glumice, svjetski poznate i cijenjene ličnosti.

Meryl Streep

Na audiciji za film “King Kong”, 1976. godine, producent Dino De Laurentis pitao je sina za Meryl: “Zašto si mi doveo ovo ružno stvorenje?”

Sarah Jessica Parker

Sarah se i prije osvajanja uloge Carrie Bradshaw, u kultnoj seriji “Seks i grad”, suočavala s ružnim komentarima na račun izgleda, a oni nisu prestali ni nakon osvajanja Hollywooda. Tako ju je časopis Maxim 2008. godine proglasio “Najmanje seksi ženom svijeta”.

Lea Michele

Mlada glumica i zvijezda serije “Glee” otkrila je kako joj je jedan holivudski agent tražio da operiše nos, ako želi da postane slavna.

– Ako to nije učinila Barbara Streisand, nećeš ni ti. Tako mi je tada rekla mama, a što se tiče agenta, mogu joj samo reći da se nosi, gdje god bila – otkrila je Lea.

Chrissy Teigen

Slavni modni brand Forever 21 angažirao je manekenku na osnovu slika, a zatim otkazao saradnju kada su je vidjeli uživo, pod izgovorom da je “predebela”. Nakon toga, Chrissy je osvanula na naslovnici Sports Illustrateda.

– Mrzim Forever 21, vi ste najgori – poručila im je kasnije.