Ovi glumci su ozlijeđeni tokom snimanja filmova

robert-downey-jrRobert Downey Jr. – ‘Iron Man 3

Snimanje je prekinuto nakon što je Robert Downey Jr. povrijedio zglob na nozi tokom snimanja jedne vralotomije u filmu ‘Iron Man 3’. Za oporavak mu je bilo potrebno šest sedmica.

 

 

brad-pittBrad Pitt – ‘Se7en

Dok je snimao scenu u kojoj juri niz ulicu John Doe-a (Kevin Spacey), Brad Pitt je proletio kroz prozor automobila. Ali ubrzo je shvatio da je posjekao ruku toliko duboko da je oštetio tetive.

 

 

charlize-theronCharlize Theron – ‘Aeon Flux

Tokom snimanja jedne scene u filmu ‘Aeon Flux’ Charlize Theron je ozlijedila vrat. Za oporavak joj je bilo potrebno šest sedmica.

 

 

george-clooneyGeorge Clooney – ‘Syriana

Clooney je priznao da je razmišljao o samoubistvu nakon što je ozbiljno povrijedio kičmu tokom snimanja filma ‘Syriana’ iz 2005 godine. Trpio je česte i brutalne glavobolje, te završavao u bolnici. Osvajanje Oscara za ovaj film vjerovatno mu nije pomoglo sa bolovima…

 

channing-tatumChanning Tatum – ‘The Eagle

Glumljenje rimskog vojnika usred Škotske zime nije nimalo zabavno, pa je glumcu bilo drago što će ga zagrijavati mješavinom vrele vode i vode iz rijeke. Nažalost, član posade je zaboravio da razrijedi vodu, pa je vrelu sasuo na Channing-a. Glumac je priznao da je ovo bila najgora bol koju je ikad osjetio.

 

christen-stewartKristen Stewart – ‘Snow White And The Huntsman

Kamera je Kristen Stewart tokom snimanja filma sa Chris Hemsworth-om pokidala ligamente u palcu. Disneyu se nikad ništa slično nije dogodilo.

 

 

 

harold-lloydHarold Lloyd – ‘Haunted Spooks

Zvijezda nijemog filma, Harold Lloyd, ostao je bez dva prsta i bio je privremeno slijep kada mu je u ruci eksplodirala rekvizit bomba. Poslije toga njegova glumačka karijera je završena, a do kraja života je nosio posebnu rukavicu sa protetskim prstima.

 

 

jaimie-alexanderJaimie Alexander – ‘Thor 2: The Dark World

Na glumicu su tokom snimanja filma ‘Thor 2’ pale metalne merdevine, te je mogla lahko da ostane potpuno paralizirana. Sedam dana je provela u bolnici, i još mjesec dana poslije toga rehabilitacije.

 

 

martin-sheenMartin Sheen – ‘Apocalypse Now

Stres tokom snimanja ovog kultnog filma doprinijeo je tome da je Sheen doživio srčani udar. Srećom nakon sedam dana oporavka on se vratio snimanju…

 

 

 

halle-berryHalle Berry – ‘Gothika

Berry treba da zahvali  Robert Downey Jr.-u što joj je slomio ruku tokom snimanja filma ‘Gothika’ 2003 godine. Glumac je glumicu slučajno zgrabio previše jako, te je glumica ostatak snimanja nosila gips…

 

 

russell-croweRussell Crowe – ‘Cinderella Man

Teretana nije strana Crowe-u kada su pripreme za film u pitanju. Ali ipak je malo pretjerao kada se pripremao da glumi boksera Jim Braddock-a. Naime, Crowe je dislocirao rame pred samo snimanje, te je snimanje odgođeno na mjesec dana zbog operacije i fizioterapije.

 

ellen-burstynEllen Burstyn – ‘The Exorcist

Režiser William Friedkin je poznat i po tome što od svojih glumaca zahtijeva maksimum i perfekciju. Tako je i Burstyn ozlijedila leđa dok je bila vezana kablovima. Krici koje čujete na filmu su krici stvarnog bola…

 

 

jackie-chanJackie Chan – ‘Rumble In The Bronx

Tokom jedne scene u kojoj skače Jackie Chan je povrijedio nožni zglob. Tu scenu možete da vidite na kraju ovog filma…

 

 

 

sylvester-stalloneSylvester Stallone – ‘The Expendables

Sylvester Stallone je zadobio frakturu vratu tokom borbe sa Steve Austin-om, što je zahtijevalo operaciju i umetanje metalne ploče.

 

 

Izvor: Yahoo Movies