Ovako su izgledali originalni Avengersi u prvim filmskim ostvarenjima

Dok mlađi fanovi Marvela poznaju samo nova lica iz Marvelovog univerzuma, stariji se ipak sjećaju prvih filmova u kojima su producenti i režiseri bili suočeni da sa dosta slabijim sredstvima, a morali su što realističnije prikazati borbu Avengersa.

Naime, ovi heroji su isprva bili crtani u stripovima davne 1963. godine kada ih je crtao genijalni Stan Lee, a oživili su ih glumci uz pomoć ambicioznih i vrijednih režisera koji su dali sve od sebe da filmovi budu što realističniji i napredniji.

Kada usporedite stare glumce i njihove kostime sa novima, stari izgledaju smiješno i otrcano. Robert Downey Jr, Chris Evans, Chris Hemsworth su heroji nove generacije koji su zasjenili sve prethodne generacije.

U posljednjem ostvarenju Avengersa, lik Spider-Mana tumači mladi Tom Holland dok je prvu verziju igrao Nicholas Hammong u kasnim sedamdesetim.

Lik Kapetana Amerika trenutno tumači Chris Evans, koji je svojim šarmom očarao ženski dio publike a hrabrošću zadivio muški. Starija verzija “Captain America” filma objavljena je devedesetih, a mnogi tvrde kako su se producenti mogli više potruditi oko kostima ovog lika.

Chris Hemsworth je sa munjama i grmljavinom protresao Marvelov univerzum u ulozi Thora, dok je ovaj lik prije njega krajem osamdesetih tumačio Eric Kramer.

Lik Hulka danas izgleda veoma realistično, a tumači ga simpatični Mark Ruffalo. Tehnologija je učinila svoje i sada uživamo gledajući zelenog diva koji pomaže Avengersima u njihovim avanturama. Međutim, stara verzija Hulka u usporedbi s njim izgleda kao jeftinija verzija ili jednostavnija kopija koju je tada ju je tumačio Lou Ferrigno.

Podsjećamo, posljednji dio Avengersa nosi ime “Avengers: Endgame”, te će krajem aprila ugledati svjetlost dana, a pretpremijeru će biti moguće pogledati u našim kinima već od 25. aprila ove godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *