Ovako je Audrey Hepburn održavala liniju tokom života

Predivna Audrey Hepburn bila je jedna od najpopularnijih glumica Hollywooda, zvijezda nezaboravnog “Doručka kod Tifanija” i ikona stila koja je popularizovala malu crnu haljinu – komad odjeće koji bi svaka žena trebala da ima u ormaru.

Odri je bila visoka oko 170 centimetara, a težila oko 49 kilograma. Težina joj se nije puno menjala cijeloga života. Bila je izuzetno vitka iako se nikada nije držala neke posebne dijete. Naime, održati liniju vitkom možda je puno jednostavnije nego što mislite.

Iako su mnogi nagađali da ima poremećaj ishrane, istina je bila daleko od toga. Većinu svog života vodila je zdrav način života. U razgovoru za People jednom prilikom je rekla da u tajni njene vitke linije zapravo i nema neke tajne.

Njen sin Luka Doti je rekao kako njegova majka nikada nije bila na dijeti. Zapravo, jako je volela italijansku hranu i tjesteninu. Jela je od svega pomalo, ali više žitarica nego mesa.

I njen partner s kojim je živela posljednjih 13 godina Robert Volders je otkrio nekoliko detalja o njenim svakodnevnim prehrambenim navikama.

Za doručak je jela tost i pekmez, za ručak teletinu, piletinu ili tjesteninu, a za večeru je često posezala za čorbom u kojoj ima mesa i povrća. Nakon večere bi pojela nekoliko kockica crne čokolade i često popila malo viskija.

Uz to je redovno vježbala, ali ništa ekstremno. Volders je rekao da su često zajedno šetali i da je mogla da pješačiti više od njega. Njen režim vježbanja je bio uravnotežen i lagan za izvođenje. Volders je, također otkrio da je Audrey imala vrlo zdrav metabolizam, a dobar rad metabolizma itekako je ključan za vitku liniju.