Filmski festivaliVijesti

Otvorene prijave za volontiranje na 29. Sarajevo Film Festivalu

Otvorene su prijave za volontiranje na 29. Sarajevo Film Festivalu, a online prijavu je moguće ispuniti na www.sff.ba do 26. juna 2023.

Volontiranje je idealna prilika da se postane dio ovogodišnjeg, 29. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 11. do 18. augusta 2023.

Volontiranje na Sarajevo Film Festivalu je prilika koja, uz pristup određenom broju projekcija, omugućava i sticanje praktičnog iskustva organizacije događaja u profesionalnom i prijateljskom okruženju.

Prijave za volontiranje su otvorene do 26. juna 2023. Sve zainteresovane pozivamo da prijavu popune na web stranici Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba.

Poziv za volontiranje je otvoren za sve u dobi od 15 godina i starije, s tim da maloljetne osobe (starosti od 15 do 18 godina) moraju imati pismenu saglasnost roditelja / staratelja. Prednost u aplikacijama će imati punoljetne osobe.

Poslovi tehničke pripreme Festivala, pomoć prilikom dočeka, registracije i smještaja gostiju, rad u Festivalskom i Press centru, samo su neke od brojnih mogućnosti koje se nude volonterima. Volontiranje je idealna prilika da postanete dio jednog velikog i uspješnog događaja, a osim pristupa određenom broju projekcija, volonterima se pruža mogućnost timskog rada, usvajanja i razvijanja vještina i znanja, stjecanje praktičnog iskustva u organizaciji i realizaciji velikog kulturnog događaja.

Volonteri Sarajevo Film Festivala:

  • Odgovorni su, profesionalni, pouzdani i predani u obavljanju zadataka,
  • Tačni u izvršavanju zadataka,
  • Poštuju pravila, ciljeve i vrijednosti Sarajevo Film Festivala,
  • Redovno prisustvuju edukativnim aktivnostima,
  • Spremni su na komunikaciju i saradnju sa voditeljima volontera i Festivalskim timom

Volonteri će nakon završenog Festivala dobiti potvrdu o volontiranju na Sarajevo Film Festivalu, koja im može koristiti kao dodatno priznanje pri budućem školovanju ili radu.

Zajednički rad volontera iz nekoliko zemalja doprinosi posebnoj atmosferi i uspješnosti Sarajevo Film Festivala. Želimo im dobrodošlicu i uspješan rad na 29. Sarajevo Film Festivalu!

Za sve dodatne informacije molimo pišite na [email protected].

Pridružite nam se, volontirajte, učite i zabavite se s nama.

29. Sarajevo Film Festival će biti održan od 11. do 18. augusta 2023.

Ostavite komentar