Otvoren 4. Juventafest u Sarajevu

jff

U punoj sali Međunarodnog centra za djecu i omladinu u Općini Novo Sarajevo sinoć je otvoren 4. Juventafest sa predstavom “Životinjska farma” u režiji Svita Vurberškog.

Ovu interesantnu predstavu koja govori o pobuni na Životinjskoj farmi i plodovima revolucije u kojim svi jednaki mogu uživati. Predstava zasnovanoj na romanu Georgea Orwella, dramatizirala je Sarah Marn Ženko, a izvelo Gledališče Gnosis Druge gimnazije Maribor iz Slovenije.

Nakon predstave gledatelji i učesnici mogli su uživati u izložbi fotografija, koje su nastale u sklopu projekta Zenica 2.0. koji je grupa umjetnika Moving Islands provela sa štoćenicima doma “Dom porodica” iz Zenice, kroz koje prikazuju najbitnija mjesta u Zenici kroz oči njenih mladih stanovnika.

Dok su prisutne zabavljali mostarski bend PTSP, uz obrade starih hitova, ali i svojim originalnim pjesmama.

Danas se nastavlja Juventafest, prvo sa radionicama iskusnih predavača Natalie Murat Dean, Dženite Imamović Omerović, Sanje Burić i Rade Jaušoveca. potom u Pozorištu mladih Sarajevo, publika će imati priliku gledati predstavu N.A.G. Plesnog foruma Celje iz Slovenije, u kojoj će mladi plesači pokušati odgovoriti na pitanje: “Ko sam, i zašto sam to što jesam”?, a kasnije u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo Global Teater – Bergen Kulturskole iz Bergena u Norveškoj, izvest će predstavu ALICE, WHO THE F*** IS ALICE, koja na nadrealističan način prikazuje izazove koje djeca i tinejdžeri u današnjem vremenu susreću, kao i njihov pogled na raspodjelu moći i pravdu i nepravdu, koje zbog te raspodjele nastaju.