mix

Otpustili ga, a sada ga zovu nazad

Serijal koji je zaradio milijarde studiju “Disney” dobija još jedan nastavak. “Pirati sa Kariba” se vraćaju u novoj, šestoj avanturi, a za kormilom Crnog bisera će ponovo biti kapetan Jack Sparrow, odnosno glumac Johnny Depp.

Depp je dobio otkaz od studija nakon što su u javnosti objavljeni detalji brakorazvodne parnice s glumicom Amber Heard, odnosno optužbe da ju je fizički zlostavljao.

Čini se da je sada “sve zaboravljeno”, pošto je neimenovani izvor blizak studiju otkrio da čelnici Disneja sada “mole glumca da reprizira ulogu”, pišu mediji.

Navodno im se ponovo “omilio” nakon što je glumac podnio 50 miliona dolara vrijednu tužbu protiv Herdove, čime je, valjda, dokazao svoju nevinost, ali i dobio podršku fanova iz cijelog svijeta.

Johnny Depp je igrao u “Prokletstvu Crnog bisera”, “Tajna škrinje”, “Na kraju svijeta”, “Na čudnim plimama” i u “Salazarovoj osveti”.

Glumac je ranije otkrio da su čelnici Disneja htjeli da ga otpuste nakon prvog dana na setu, zbog “čudnovatog prikaza kapetana Džeka Speroua”.

“Producenti su htjeli da mi daju otkaz jer nisu razumjeli šta radim. Studio se plašio da ljudi neće razumjeti šta govorim kada sam u ulozi. Razmišljali su čak da stave titl kada ja govorim”, rekao je Depp.