Početna / Svaštara / Otkriven uzrok smrti slavnog muzičara Tom Petty

Otkriven uzrok smrti slavnog muzičara Tom Petty

Muzičar Tom Petty umro je od predoziranja lijekovima, među kojima je ključan fentanil, moćni opijat koji je kriv i za smrt Princea.

– Naša porodica sastala se ujutro s ekipom patologa koji su rekli da je Tom podlegao predoziranju s nekoliko lijekova – piše u saopćenju koje su jučer objavile supruga i kćerka muzičara, Dana i Aria.

Naglasile su da je pjevač imao “nekoliko teških zdravstvenih problema, među kojima emfizem pluća, probleme s koljenima i prvenstveno slomljen kuk”. Uprkos toj bolnoj povredi održao je turneju s 53 predviđenih datuma, pogoršavši prijelom.

– Mislimo da su mu bolovi postali jednostavno nepodnošljivi što je izazvalo njegovo pretjerano uzimanje lijekova – navodi se u saopćenju.

Dodaju da je zbog toga uzimao više analgetika, među kojima flastere fentanila i vjeruju, kao što je patolog zaključio, da je njegova smrt bila nesretni slučaj”.

Roker Tom Petti umro je 3. oktobra u 66. godini života. Poznat po “Learning to Fly”, “I Won’t Back Down” i “Free Fallin”, nedjelju dana ranije završio je turneju kojom se slavilo 40 godina njegove grupe “Heartbreakers”.

Fentanil je uzrokovao preranu smrt i superzvijezde Princea, a i glumci Heath Ledger i Philip Seymour Hoffman još su dvije zvijezde koje su preminule posljednjih godina od predoziranja opijatima.